2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hargita megyei RMDSZ-frakció: az MPP inkább használja a parlamenti képviselőit a medveprobléma megoldásában

2018. augusztus 08. 15:56, utolsó frissítés: 21:57

„A Magyar Polgári Párt megyei frakciója által kiadott sajtóközlemény, melynek tárgya Borboly Csaba megyei tanácselnök méltatlan elmarasztalása és a lemondására való felszólítása, közszolgálati közlemény. Továbbá sajnálatos módon a törvényes rend, nevezetesen a medvepopuláció szabályozására vonatkozó, érvényben lévő jogszabályok vonatkozásában tárgyi tévedéseket, ismerethiányt tartalmaz és a törvényes rend elleni bojkottra, felbujtásra szólítja fel az elnök urat” - áll abban a közleményben, amelyet az RMDSZ Hargita megyei tanácsosi frakciója adott ki, válaszul az MPP keddi közleményére, amelyben felszólították Borbolyt azonnali intézkedésre a veszélyes medvék ügyében, ellentétes esetben a lemondását kéve tőle.

Az RMDSZ Hargita megyei tanácsosi frakciója úgy gondolja, hogy Borboly Csaba "az a politikus, aki a legtöbbet foglalkozik a medvekérdéssel, ő az aki az országos politikum figyelmét is felhívta a problémára, és évek óta minden törvényes keretet igyekszik megmozgatni azért, hogy a megyében, de főként a legtöbb támadás helyszínén, Tusnádfürdőn a lakosok, illetve az odalátogató turistáknak az életét veszélyeztető medvetámadások megszűnjenek." Meglátásuk szerint Borboly lemondásával a probléma nem oldódna meg, sőt elveszítenénk a medvekérdés tekintetében az elmúlt időszak legerősebb szószólóját.

Úgy vélik, a megye lakosságának biztonsága közös cél kell, hogy legyen, nem politikai felek közötti harc és erőfitogtatás. Azt tanácsolják az MPP-nek, hogy közlemények és vádaskodás helyett használja inkább a parlamenti képviselőit, és álljon be a cselekvők sorába.

„Nem mellékesen az MPP Hargita megyei frakciója által kiadott közlemény komprommittálja a két párt közötti országos politikai megállapodást is. Tusnádfürdő MPP-s polgármestere, Albert Tibor már nyilvánosan elhatárolódott tettüktől” - írják.

Megjegyzik, hogy az MPP-közlemény írói jogot formáltak arra, hogy arrogáns módon, politikai haszonszerzés indoka alapján rágalomhoz, uszításhoz, félreinformáláshoz folyamodjanak.

„Aki méltatlanságra vetemedik, nézzen szembe önmagával, lássa be, mikor kell polgári szavazatok által felhatalmazott közszereplőhöz méltan nyilvánosan bocsánatot kérnie, és tegye is azt meg” - zárja a közleményét az RMDSZ Hargita megyei tanácsosi frakciója. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS