2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea szerint Johannisnak az a célja, hogy erőszakkal megdöntse a kormányt

2018. augusztus 10. 10:06, utolsó frissítés: 10:06

Klaus Johannis államfőnek az jelenti a normalitást, hogy 'erőszakkal' váltsa le ezt a kormányt és bontsa fel a kormánykoalíciót - nyilatkozta Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke csütörtök este a Realitatea tévé műsorában.

„Johannisnak az jelenti a normalitást, ami minden jóérzésű embernek az ellentétét jelenti. Johannis államfőnek az jelenti a normalitást, hogy erőszakkal váltsa le ezt a kormányt és bontsa fel a kormánykoalíciót. Én meg vagyok győződve, (...) hogy a cotroceni-i laborokban, ahol minden tüntetést és akciót kitalálnak, és ahonnan a párhuzamos államnak is adják a parancsokat, (...) valami nagyon súlyos dologra készülnek, hogy megdöntsék ezt a kormányt” - mondta Dragnea.

A PSD elnöke szerint az országban beindultak a változások, megváltoztak a törvények, fejlődik a gazdaság, jövőtől hatalmas beruházások indulnak, s ez rádöbbentette Johannist, hogy nem tudja megnyerni a jövő évi államelnök-választásokat.

Dragnea ugyanakkor reméli, hogy a diaszpóra által szervezett pénteki politikai jellegű tüntets békésen fog zajlani. „Ez egy politikai tüntetés, Ludovic Orban azt mondta részt vesz, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) részt vesz, Cioloş részt vesz - már a szervező sem vállalja fel' - mondta Dragnea.

A Szociáldemokrata Párt elnöke reményét fejezte ki, hogy a tiltakozó akció békés körülmények között zajlik majd. Dragnea szerint a rendfenntartó erők felkészültek az akcióra. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS