2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ponta: én lemondtam, amikor 2015-ben a tüntetések elfajulhattak volna

2018. augusztus 11. 12:50, utolsó frissítés: 12:50

"Az én szememben mind a csendőrök, mind a tüntetők áldozatai azoknak a gazembereknek, akik a parancsokat adták: Dragneának és a szolgájának, Carmen Dan belügyminiszternek" - írta Facebookon közzétett hosszú Facebook bejegyzésében Victor Ponta volt miniszterelnök. Ponta szerint a kormány felelőssége lett volna, hogy elhárítsa a tegnap esti erőszakot, de nem jártak sikerrel.

Ponta bejegyzésében többször is utal arra, hogy 4 évig volt miniszterelnöke az országnak, és nagyon büszke rá, hogy hasonló erőszakos megnyilvánulások nem fordultak elő ez idő alatt. Azt is kiemeli, hogy amikor fennállt a veszélye, hogy 2015 végén a Colectiv-tragédia után kitört kormányellenes tüntetések elfajulhatnak, lemondott a miniszterelnöki tisztségéről.

Arról is ír, hogy a PSD sok éven át hatalmas árat fog fizetni a most történtekért.

Megjegyzi, hogy rendkívül sok kritikát kapott korábban a diaszpórában élőktől, amikor a kampányfőnökének utasításait betartva amellett döntött, hogy nem nyit meg több külföldi szavazóhelyiséget. Mint írja, akkor bocsánatot is kért, és később kiállt amellett, hogy ez nem volt helyes döntés. Hozzáteszi, hogy a Dragnea által most a diaszpóra ellen indított háború súlyos bűn, és el fogja nyerni a büntetését.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS