2021. január 27. szerdaAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

PSD-s politikus: Johannis, Barna, Cioloş, Tomac és Orban kérjenek bocsánatot!

2018. augusztus 11. 14:38, utolsó frissítés: 14:38

Klaus Johannis államfőnek, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnökének, Dan Barnának, Dacian Cioloş volt miniszterelnöknek, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnökének, Eugen Tomacnak, valamint a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) vezető Ludovic Orbannak nyilvánosan bocsánatot kellene kérnie, mert nyilatkozataikkal erőszakra buzdítottak - véli a Szociáldemokrata Párt (PSD) főtitkár-helyettese.


Codrin Ştefănescu szombaton úgy nyilatkozott, az államfő és az ellenzéki alakulatok politikai céljaikra akarták felhasználni a diaszpórában élők pénteki, bukaresti demonstrációját.

"Miután annyi szerencsétlenség történt az este, egész Romániát megdöbbentette erőszak, lábbal taposták az embereket, egy csendőrnő pedig az életéért küzd, ahelyett, hogy bocsánatot kérjenek a román néptől, ők ujjal mutogatnak a csendőrségre, amelyik csak tette a dolgát" - mondta Ştefănescu a România TV-nek adott nyilatkozatában.

A PSD-s politikus szerint Johannis, Barna, Cioloş, Tomac és Orban a tüntetést megelőző nyilatkozataikkal "erőszakra buzdítottak".

"Annyira elkeseredettek, hogy saját jelöltjük nyerje majd meg az elnökválasztást, hogy elfelejtenek emberként viselkedni. Mindenki számára szabad szemmel látható, hogy a párhuzamos állam maradványainak a szekuritátéra jellemző szervezésével állunk szemben. Rengeteg pénzt költöttek erre az akcióra (...), megpróbálták felgyújtani Bukarestet" - fogalmazott.

Codrin Ştefănescu ama meggyőződésének is hangot adott, miszerint már csak azért sem lehettek százezren a Victoria téren, mert "a négy ellenzéki alakulat együtt sem tud összegyűjteni százezer román szimpatizánst" (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS