2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ elmondta a következő lépéseket, amelyek a vásárhelyi katolikus gimnázium beindításhoz szükségesek

2018. augusztus 11. 19:23, utolsó frissítés: 19:23

A csütörtöki miniszteri rendeletet követően, amely szerint a marosvásárhelyi római katolikus teológiai líceum idén szeptembertől ismét elkezdheti tevékenységét, néhány fontos információt hozott a közvélemény – főként a szülők, diákok és tanárok – tudomására a Romániai Magyar Demokrata Szövetség.

A miniszteri rendelet kibocsátása után a következő időszakban igazgatót, ideiglenes vezetőtanácsot kell kinevezni, akik majd jóváhagyják a diákok átiratkozását és a tanév zökkenőmentes előkészítését koordinálják.

A fentebb említett adminisztratív lépéseket követően a diákok átiratkozásának menetéről az iskola honlapján, a www.rakoczi.ro oldalon találnak majd naprakész információkat és útbaigazítást az érintettek. Az iskolával kapcsolatos további információkról pedig az RMDSZ azt ígéri, hogy ők, az egyház képviselői, illetve a kinevezett igazgató tájékoztatja majd a közvéleményt.

A Szövetség és a katolikus egyház képviselői köszönik a hitet és a kitartását a szülőknek, diákoknak, tanároknak és minden aggódó magyar embernek. Tisztelettel arra kérjük közösségünk tagjait, hogy türelemmel kövessék tovább az ügy fejleményeit. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS