2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lezárt pályaszakaszon siklott ki a biodízelt szállító tehervonat

2018. augusztus 12. 14:10, utolsó frissítés: 14:10

Javítás alatt álló, lezárt pályaszakaszon siklott ki a biodízelt szállító tehervonat - közölte az Agerpres hírügynökséggel a Dolj megyei prefektus.

Dan Narcis Purcărescu azt mondta, a Craiova közelében levő völgyhídon, ahol a baleset történt, körülbelül egy hónapja dolgoznak. Állítása szerint egy 100 méteres szakaszon a munkálatok miatt felszedték a síneket az egyik vágányon, a mozdonyvezetőnek nem lett volna szabad azon haladnia.

"Úgy tűik, figyelmen kívül hagyta a cârceai állomásról leadott jelzéseket. Neki automatikusan át kellett volna térnie a másik vágányra, de nem tért át. Nem tudom, mi történhetett. Tény, hogy haladt előre azon a szakaszon, amelyiken gyakorlatilag nem voltak sínek, és teljes hosszában beszakadt alatta a híd" - mondta a prefektus. Hozzátette, a mozdony nem zuhant be a szakadékba, ezért nem követelt emberi áldozatokat a baleset.

Purcărescu megerősítette, hogy az egyik felborult vagonból üzemanyag szivárog a patakba, az illetékes hatóságok azonban már dolgoznak azon, hogy elejét vegyék a szennyezőanyag terjedésének. A vízügyi hatóság képviselői mellett a környezetvédelmi őrség és a munkaügyi felügyelőség munkatársai is a helyszínen tartózkodnak.

Amíg megvizsgálják, hogy a beomlott híd épen marad felén levő vágányon biztonságban lehet-e közlekedni, elterelik a vasúti forgalmat - mondta még a prefektus.

A Román Vasúttársaság (CFR) korábbi közleménye értelmében a Grup Feroviar Român (GFR) magán vasúttársaság tulajdonában levő szerelvény érintett a balesetben. A 23 vagonból hat zuhant le, miután beomlott alattuk a híd.

Az incidens a 900-as fővonalon történt, amely összeköti Temesvárt Bukaresttel.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a mozdonyvezető ittas volt: leheletében 0,72 milligramm/liter alkoholt mutattak ki. (agerpres), mti, mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS