2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vasárnap este is folytatódtak a tüntetések

2018. augusztus 12. 22:38, utolsó frissítés: 23:41

Update 23:30: A kormánypalota előtti tömeg lassan elfogy. A parlament irányába induló csapat végül nem érte el a célját, egy részük végül visszatért a Győzelem térre. Őket egyébként csendőrök kísérték, akik viszont nem avatkoztak közbe.

*

Becslések szerint több mint tízezren gyűltek össze vasárnap este a bukaresti kormánypalota épülete előtti téren tartott kormányellenes tüntetésre.

Az egyik demonstráló egy fehér óriászászlót lengetett, rajta az ország térképével és az 1989. december felirattal. Mások román, EU-s, NATO-, amerikai, brit vagy kanadai zászlót vittek magukkal, és dobokkal, vuvuzelákkal is fel voltak szerelkezve. Többek között azt skandálták, hogy "PSD, a vörös pestis", "Mondjatok le!", "Tolvajok!"

A Victoria tér körül csendőrök, rendőrök és rohammentősök teljesítenek szolgálatot.

Egy többszáz fősre tehető csoport kivált a tüntető tömegből, és a parlament elé indult, hogy ott is kifejezze elégedetlenségét.

Az Agerpres jelentése szerint a bukaresti tüntetés többnyire békésen zajlott, 22 óra környékén azonban egy 35 éves férfit a rendőrök latartóztattak, és bekísérték kihallgatásra.

Tüntetéseket az ország több nagyobb városában is tartottak, Kolozsváron például a prefektúra épülete és a PSD székháza előtt időzött huzamosabb ideig a tömeg. A híradások a kolozsvári, brassói és iaşi-i tömeget is több százasra becsülték.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS