2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nincs meg a pénteken bántalmazott csendőrnőtől ellopott fegyver

2018. augusztus 13. 11:40, utolsó frissítés: 11:40

Nem találták még meg a pénteki, bukaresti tüntetésen megvert csendőrnőtől ellopott fegyvert - nyilatkozta hétfő reggel az erőszakba torkollt demonstráció ügyében vizsgálódó katonai ügyészség főügyésze.


"Tudomásom szerint még nem találták meg a csendőrnő fegyverét. Ebben az ügyben a fővárosi ügyészségen dolgozó kollégák folytatják a nyomozást" - mondta az újságíróknak Ionel Corbu.

A főügyész szerint eddig hozzávetőlegesen 30 olyan személy tett feljelentést a kerületi rendőrségeken, akik sérüléseket szenvedtek a csendőrség közbelépései nyomán. Ezeket a feljelentéseket a katonai ügyészség begyűjti, majd kihallgatják az érintetteket.

Corbu ugyanakkor bejelentette, az in rem eljárás során azt is megvizsgálják, hogy a csendőrök miért hagyták "elszigetelődni" két kollégájukat, akiket így körbevett és brutálisan megvert néhány tüntető.

"Eredetileg visszaélésszerű magatartás és hivatali visszaélés gyanújával indult a nyomozás, de kiterjesztjük szolgálati mulasztásra is, mivel a két csendőrt kollégáik hagyták elszigetelődni" - fogalmazott a főügyész, hozzátéve, hogy kikérték a csendőri közbelépés megszervezésével kapcsolatos dokumentumokat.

Corbu rámutatott, azokat a csendőröket is ki fogják hallgatni, akik ütlegelték a tüntetőket, amennyiben felmerül a gyanú, hogy nem hivatali kötelezettségeiknek megfelelően jártak el. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS