2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A csendőrség azt mondja, volt velük katonai ügyész pénteken

2018. augusztus 14. 15:24, utolsó frissítés: 15:24

A csendőrség állítása szerint Bogdan Pîrlog katonai ügyész is jelen volt pénteken a bukaresti Victoriei téren a közbelépéseket irányító parancsnoki csoportban.


A csendőrség közleménye értelmében Bogdan Pîrlog katonai ügyész pénteken délután 5 órától másnap hajnali 4 óráig tartózkodott a helyszínen, és a csendőrség, a rendőrség, valamint a központi és helyi hatóságok képviselői mellett a parancsnoki csoportban és a közbelépő egységek környékén is jelen volt.

A csendőrség azt követően közölte ezt, hogy a bukaresti katonai ügyészség főügyésze cáfolta Carmen Dan belügyminiszter azon állítását, miszerint a csendőrség péntek esti közbelépései egy katonai ügyész felügyelete alatt zajlottak.

Ionel Corbu kedden azt mondta, augusztus 11-én, szombaton délután azzal az igényléssel fordult hozzájuk a fővárosi csendőrség, hogy jelöljenek ki egy katonai ügyészt a mobil parancsnokságba, ezt azonban elutasították. Arra a kérdésre, hogy péntek este volt-e katonai ügyész a csendőrség irányítóegységében, Corbu így válaszolt: "Biztosítom önöket, hogy nem". Azt is megkérdezték tőle, hogy törvényi szempontból indokolt lett volna-e a katonai ügyész jelenléte. "Semmi szín alatt nem" - válaszolt a bukaresti katonai ügyészség vezetője. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS