2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A DIICOT két kiskorút gyanúsít a PSD honlapjának feltörésével

2018. augusztus 14. 15:27, utolsó frissítés: 15:27

Házkutatást tartott a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) két kiskorú lakásán, akik a gyanú szerint feltörték több állami intézmény és magáncég, valamint a Szociáldemokrata Párt (PSD) honlapját.


A DIICOT keddi közleménye értelmében a hétfői házkutatások során számítógépeket és adathordozókat foglaltak le.

Az ügyészek szerint a gyanúsítottak június 26-a és július 10-e között feltörték több állami intézmény - köztük a Román Haditengerészet és a ploieşti-i helyi rendőrség -, valamint több magánvállalat honlapját, módosították ezek tartalmát, korlátozták az ezekhez való hozzáférést, majd bizonyos esetekben virtuális pénzt kértek az adatok visszaállításáért.

Augusztus 11-én a két gyanúsított feltörte a PSD, másnap pedig a bukaresti lakosság-nyilvántartó hivatal honlapját is, és korlátozta az ezekhez való hozzáférést. (agerpres)

A DIICOT szerint a két kiskorú megpróbálta feltörni a belügyminisztérium és a Román Rendőrség weboldalát is, de nem jártak sikerrel.

A gyanúsítottak ellen többek között informatikai rendszerekhez való illetéktelen hozzáférés és informatikai rendszerek működésének megzavarása miatt vizsgálódnak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS