2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A legfőbb ügyész pártatlan nyomozást ígért a csendőri túlkapások ügyében

2018. augusztus 16. 09:49, utolsó frissítés: 09:49

Arról biztosította a közvéleményt szerdán Augustin Lazăr legfőbb ügyész, minden törvényes intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy hatékony és pártatlan legyen az augusztus 10-i, bukaresti tüntetésen történtek ügyében indított kivizsgálás.


A legfőbb ügyészség közleménye rámutat, a nyomozás során megvizsgálják, miként jártak el a döntéshozó tisztséget betöltő személyek, milyen eszközöket, fegyvereket használtak a csendőrök a közbelépések során, milyen parancsokat adtak ki, és ezeket miként hajtották végre.

A csendőrség közbelépése kapcsán szolgálati hanyagság, visszaélésszerű magatartás és bántalmazás hivatali eljárásban gyanújával vizsgálódnak, de a demonstráción részt vevő személyek által elkövetett bűntettekre (például lopás, rongálás, valamint a fegyver és lőszer tartására vonatkozó rendszabályok megszegése) is kitér a nyomozás.

A közleményben Lazăr leszögezi, az ügyben kivizsgálást folytató ügyészek rendelkezésére bocsátanak minden szükséges erőforrást, hogy "észszerű határidőn belül" lezárhassák a nyomozást.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS