2021. január 23. szombatZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A romániai hidak biztonságosak - állítja a közutakat kezelő vállalat

2018. augusztus 16. 19:04, utolsó frissítés: 19:04

A romániai hidak jó állapotban vannak. Egyetlen közúti híd esetében sem áll fenn az összeomlás veszélye, mivel állandó ellenőrzés alatt állnak, amennyiben pedig az állapotuk romlására derül fény, olyan intézkedéseket foganatosítanak, amelyek az adott híd lezárására és a forgalom elterelésére vonatkozik - írja a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Vállalat (CNAIR) közleménye azt követően, hogy Genovában beszakadt egy autópálya hídja, emiatt pedig a román médiában is több olyan cikk jelent meg, amely a hazai hidak állapotával foglalkozik.


A közlemény szerint a CNAIR ellenőrzése alatt 4 250 romániai híd van. Közülük mindössze 37 esik a legrosszabbnak számító 5-ös, míg 680 a második legrosszabb 4-es besorolásba. A legrosszabb állapotban levő hidak mind másodrendű útvonalakon találhatóak, és a vállalat nemrég átvette kezelésüket a helyi hatóságoktól.

A közlemény arra is emlékeztet, hogy az érvényben levő jogszabályok értelmében a hidak ellenőrzése félévenként történik, de indokolt esetekben akár gyakrabban is.

Az állami vállalat arra is felhívja a figyelmet, hogy azok a személyek, akik a közúti infrastruktúra állapotával kapcsolatos információkat tesznek közzé, legyenek rendkívül körültekintőek azok helyességét illetően, hiszen ellenkező esetben pánikot okozhatnak a lakosság körében. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS