2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nyilatkozott az izraeli turistákat szállító taxisofőr: hiába kiabáltuk, hogy semmi közünk a tüntetéshez

2018. augusztus 16. 19:33, utolsó frissítés: 19:40

A tüntetés éjszakáján megállították a taxiját a csendőrök, kirángatták őket az autóból és minden ok nélkül, ököllel és gumibottal ütni kezdték a vendégeket és őt - állítja Valeriu Ionuţ Rădulescu, az a taxisofőr, aki az augusztus 10-én minden ok nélkül, valószínűleg tévedésből megvert izraeli turistákat szállította. A taxisofőr csütörtökön a katonai ügyészségen tanúskodott az incidens kapcsán indított kivizsgálásban.

"Egy szállodából egy klubba vittem a vendégeket, amikor megállítottak a csendőrök, és minden ok nélkül ütni kezdtek. Megállítottak és megvertek, pedig semmi közünk nem volt az eseményekhez. Hiába kiabálták az izraeliek, hogy ők turisták, én meg azt, hogy taxisofőr vagyok, csak ütöttek. Kirángattak az autóból, megbilincseltek, és úgy is ütöttek. Amikor rájöttek, hogy tévedtek, elengedtek. Nekem eltörött az alkarom. 42 napig lesz gipszben, amíg nem tudok dolgozni" - nyilatkozta a sofőr az újságíróknak.

Az ügyészség közleménye szerint in rem eljárás indult az ügyben jogsértő magatartás, hatalommal való visszaélés és hivatali gondatlanság miatt.

Az idézett forrás szerint eddig több mint 200 feljelentést regisztráltak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS