2020. aug. 8. szombatLászló
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az augusztus 10-i eseményeket kivizsgáló parlamenti bizottság létesítését szorgalmazza több PSD-s politikus

2018. augusztus 19. 14:13, utolsó frissítés: 14:13

Az augusztus 10-i eseményeket kivizsgáló parlamenti bizottság létesítését szorgalmazza több szociáldemokrata párti (PSD) politikus.

Először Dan Nica európai parlamenti képviselő vetette fel, hogy szükségesnek tartja egy, a múlt pénteki kormányellenes demonstráción történteket kivizsgáló parlamenti bizottság létrehozását. Szombati sajtóközleményében Nica azt írta, Klaus Iohannis államfő már a tüntetés estéjén súlyos vádakkal illette a csendőrséget, bármiféle konkrét bizonyíték vagy információ hiányában. "Ez rosszhiszeműségről és az erőszak fokozására irányuló szándékról árulkodik" - fogalmaz. Az EP-képviselő szerint Traian Băsescu volt államfőhöz hasonlóan Klaus Iohannisnak sem érdeke a társadalmon belüli konfliktusok megszüntetése, inkább megpróbál választási tőkét kovácsolni ebből, egy "kétes forrásokból finanszírozott, agresszív propagandagépezet támogatásával. "Azt hiszem, átléptek bizonyos határokat ebben a politikai háborúban, ezért szükségesnek tartom egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását" - tette hozzá.

Erre reagálva vasárnap Mihai Fifor PSD-s szenátor, védelmi miniszter azt írta egy Facebook-bejegyzésben, támogatja pártbeli kollégája felvetését. A tárcavezető szerint Nicát halálosan megfenyegették javaslata miatt. "Nem ő az egyetlen PSD-tag, akit megfenyegetnek, de nem engedhetjük, hogy folytatódjon és erősödjön a romániai társadalom megosztására irányuló felelőtlen politika. Ezért haladéktalanul létre kell hozni ezt a bizottságot. A kormányt demokratikus szavazáson megválasztott parlamenti többség válthatja le, nem utcai erőszakkal kell ezt véghezvinni" - fogalmaz bejegyzésében Fifor.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS