2024. április 14. vasárnapTibor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Senki sem jelentkezett még a DNA főügyészi tisztségére kiírt újabb versenyvizsgára

2018. augusztus 20. 12:31, utolsó frissítés: 12:35

Egyelőre senki sem jelentkezett az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészi tisztségére kiírt versenyvizsgára - közölte hétfőn Tudorel Toader igazságügyi miniszter.


„Meg vagyok győződve, hogy lesz jelentkező” - mondta a miniszter.

Az igazságügyi minisztérium július 27-én jelentette be, hogy újabb válogatást hirdet a DNA főügyészének kinevezése érdekében.

A szaktárca azt is közölte: a pályázási folyamat augusztus 6-a és szeptember 6-a között zajlik majd.

Az igazságügyi minisztérium honlapján közzétett ütemterv szerint a jelentkezők augusztus 24-én nyújthatják be pályázatukat. A törvényes feltételeknek megfelelő jelöltek listáját augusztus 29-én teszi közzé, majd szeptember 3-a és 5-e között kerül sor az interjúra az igazságügyi miniszter részvételével. A szelekció eredményeit szeptember 6-án hozzák nyilvánosságra.

Az igazságügyi minisztérium korábban elutasította mind a négy, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség főügyészi tisztségét megpályázó személy jelentkezését.

A DNA-főügyészi tisztséget a következő négy ügyész pályázta meg: Florentina Mirică, a DNA korrupció-megelőzési osztályának főügyésze; Cristian Lazăr, a legfőbb ügyészség büntetőjogi kivizsgáló osztályának főügyésze; Marius Iacob, a DNA helyettes főügyésze és Elena Grecu, a DNA központi struktúrájának egyik főügyésze.

DNA-főügyészi tisztsége azután üresedett meg, hogy Klaus Johannis államfő július 9-én az alkotmánybíróság döntésének megfelelően menesztette Laura Codruţa Kövesi főügyészt, aki ma már ismételten munkába állt a legfőbb ügyészség eligazító és ellenőrző szolgálatában. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS