2024. április 14. vasárnapTibor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egy jelentkező már van a DNA főügyészi tisztségére

2018. augusztus 21. 12:53, utolsó frissítés: 12:57

Megpályázza a galaci ítélőtáblai ügyészség ügyésze, Paula Tănase az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vezetői tisztségét.


Ő az első, aki az immáron második alkalommal meghirdetett versenyvizsgára jelentkezett. Az információt Tudorel Toader igazságügyi miniszter is megerősítette az Agerpres hírügynökségnek.

Az igazságügyi minisztérium július 27-én jelentette be, hogy újabb válogatást hirdet a DNA főügyészének kinevezése érdekében. A szaktárca honlapján közzétett ütemterv szerint a jelentkezők augusztus 24-éig nyújthatják be pályázatukat. A törvényes feltételeknek megfelelő jelöltek listáját augusztus 29-én teszi közzé, majd szeptember 3-a és 5-e között kerül sor az interjúra, az igazságügyi miniszter jelenlétében. A szelekció eredményeit szeptember 6-án hozzák nyilvánosságra.

Az igazságügyi minisztérium korábban elutasította mind a négy, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség főügyészi tisztségét megpályázó személy jelentkezését.

A DNA-főügyészi tisztséget a következő négy ügyész pályázta meg első alkalommal: Florentina Mirică, a DNA korrupciómegelőzési osztályának főügyésze; Cristian Lazăr, a legfőbb ügyészség büntetőjogi kivizsgáló osztályának főügyésze; Marius Iacob, a DNA helyettes főügyésze és Elena Grecu, a DNA központi struktúrájának egyik főügyésze.

A DNA vezetői tisztsége azután üresedett meg, hogy Klaus Johannis államfő július 9-én gyakorlatba ültette az alkotmánybíróság döntését és menesztette Laura Codruţa Kövesi főügyészt. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS