2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis szeptember 4-re mégis összehívta a CSAT ülését

2018. augusztus 24. 11:07, utolsó frissítés: 11:41

Klaus Johannis államfő szeptember 4-re összehívta a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) ülését. A napirenden többek között a védelem területén tevékenykedő intézmények költségvetés-kiigazításának láttamozása szerepel, írja az Agerpres hírügynökség.

A kormánynak csütörtöki ülésén kellett volna elfogadnia a költségvetés-kiigazítás tervezetét, ez azonban elmaradt, mert az államfő nem hívta össze a Legfelsőbb Védelmi Tanácsot (CSAT), hogy a testület is láttamozza a jogszabályt.

Update: A dokumentum szerint a CSAT titkársága kidolgozott egy határozattervezetet a védelem területén tevékenykedő intézmények költségvetés-kiigazításával kapcsolatban, amelyről augusztus 21-én értesítette a pénzügyminisztériumot és a tanács tagjait. A CSAT működési szabályzata szerint, a határozatot a tagok egyöntetű egyetértésével lehet meghozni. Minthogy azonban a CSAT nem minden tagja értett egyet a javasolt módosításokkal, Klaus Iohannis a tanács összehívásáról döntött, hogy kielemezzék a költségvetés-kiigazítás tervezetét. Az államfő 2018. szeptember 4-én 13 órára hívta össze a Legfelsőbb Védelmi Tanács ülését. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS