2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tizenhatan pályáznak az Európai Unió Törvényszékének ügyészi tisztségére

2018. augusztus 25. 09:42, utolsó frissítés: 09:42

Tizenhatan pályáznak az Európai Unió Törvényszékének ügyészi tisztségére - írja az igazságügyi minisztérium jelentésére hívatkozva az Agerpres hírügynökség.

A tárca közleménye szerint a következő 16 személy pályázta meg az az Európai Unió Törvényszékén Romániának fenntartott ügyészi helyet: Petre Matei, Claudia Jderu, Diana Magdalena Bulancea, Elena Diana Ungureanu, Mircea Criste, Andreia Liana Constanda, Laura Mihaela Ivanovici, Ioana Andreea Mareş, Mirela Stancu, Constantin Virgil Ivan-Cucu, Ionel Olteanu, Cristiana Georgeta Budileanu, Răzvan Horaţiu Radu, Ecaterina Raluca Toma, Irina Zlătescu és Camelia Lilieana Gheorghiu.

A minisztérium augusztus 10-én kezdte meg az eljárást a román ügyész kiválasztására.

Románia az unió azon kilenc országa közé tartozik, amely 2019. szeptember 1-jétől egy plusz ügyészt nevezhet ki az Európai Unió Törvényszékére.

Pénteken volt a pályázatok benyújtásának végső határideje.Az interjúra szeptember 11-én és 12-én kerül sor.

A meghallgatás végén a bizottság kiválasztja a legmagasabb pontszámot elért jelöltet és két póttagot a jegyek csökkenő sorrendjében. A jelöltek névsorát a kormánynak kell jóváhagynia, és ugyancsak a kormánynak kell értesítenie az Európai Unió Tanácsát arról, hogy ki lesz az országot képviselő ügyész az Európai Unió Törvényszékén. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS