2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu az újságírókat és a civileket hibáztatja, amiért külföldön korrupt országként tekintenek Romániára

2018. augusztus 27. 12:38, utolsó frissítés: 12:38

Călin Popescu-Tăriceanu szerint azt a „brandet”, hogy „Románia egy korrupt ország, korrupt politikai osztállyal”, amelyen „szorgalmasan dolgoztak” újságírók és civil aktivisták, azonnal átvette a nyugati kancelláriák többsége.

„Államfők, európai parlamenti képviselők, pártelnökök, újságírók és civil szervezetek aktivistái kitartótan magyarázták a világnak, hogy ez egy korrupt ország, korrupt politikusokkal, akik, főleg azok, akik hatalmon vannak, nem mások, mint közönséges bűnözők. Látnunk kell, hogy a nyelvi erőszak (...) nagyobb kárt okozott az országnak, mint egy ellenséges hadsereg támadása' - hangsúlyozta a szenátus elnöke.

Véleménye szerint, ilyen körülmények között „sziszifuszi munka” vár a diplomáciai testület tagjaira.

„A román állam ellenségei nem a határokon kívül, hanem azokon belül, az államhatalmi ágak vezérkarában vannak, és önök nincsenek arra felkészítve, hogy a román állam ilyen típusú ellenségét semlegesítsék.” -fejtette ki Călin Popescu-Tăriceanu.

Az ALDE elnöke szerint éppen elég bizonyíték létezik arra, hogy a romániai utcai megmozdulások sem autonóm jellegűek, hanem „egyes politikai csoportosulások, valamint különleges intézmények, úgy szolgálatok, mint ügyészségek rezonanciadobozai. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS