2024. április 25. csütörtök
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bölöni László már elgondolkodott azon, hogy Marosvásárhely polgármester-jelöltje legyen

2018. augusztus 27. 19:55, utolsó frissítés: 20:08

Foglalkoztatja a marosvásárhelyi polgármester-jelöltség gondolata Bölöni Lászlót. A legendás labdarúgó erről hétfő délután, a Vásárhelyi Forgatag keretében szervezett pódiumbeszélgetésen nyilatkozott, amelynek a szintén Marosvásárhelyről elszármazott Zsigmond Barna Pál magyar országgyűlési képviselővel együtt voltak a meghívottjai.
"Ez olyan dolog, ami nem idegen tőlem, ami foglalkoztatott és foglalkoztat" - jelentette ki a polgármester-jelöltségre vonatkozó kérdésre. Hozzátette azonban, hogy semmiképpen sem valaki ellen szállna a versenybe. "Ha egy ilyen dologba belevágnék, akkor mindenféleképpen azért tenném, hogy egy csapatba vonjam a különböző embereket, a különböző érdekeket" - jelentette ki Bölöni.

Azt is hozzátette azonban, hogy ehhez nem lenne elég három hónappal a választások előtt Marosvásárhelyre érkezni. Ahhoz, hogy meggyőzze az embereket, Marosvásárhelyen kellene lenni, az emberek szemébe kellene nézni, és el kellene mondani nekik, hogy pontosan mit is akar. Úgy vélte, hogy képes lenne az emberek összefogására és az újításra. Ehhez fiatalokból kellene csapatot építeni, amit érdekes feladatnak tekintene. Megemlítette egy vasárnapi, fiatalokhoz köthető élményét is. Vélemény szerint rengeteg ötlet és dinamika van a vásárhelyi fiatalokban, csak épp ezek gyakorlatba ültetésével vannak nehézségek.


Bölöni László hozzátette, hogy két éve már felújította marosvásárhelyi lakását, hogy jól érezze magát, ha hazaérkezik. Azt is megjegyezte azonban, hogy amikor korábban felmerült a hazaköltözés gondolata, mindig hiányzott az a cél, amiért érdemes lenne ezt a nagy lépést megtenni. A 64 éves sportszakember a beszélgetés egy másik szakaszában azt is megemlítette, hogy nem akar már sokáig edzősködni.

A Marosvásárhelyen született, fogorvosi végzettséggel is rendelkező 108-szoros román válogatott Bölöni László tagja volt a Bajnokcsapatok Európa Kupáját (a BL elődje) 1986-ban megnyerő bukaresti Steaua labdarúgó csapatának. A lisszaboni Sporting edzőjeként ő fedezte fel és hívta meg a felnőtt csapatba az akkor 16 éves Cristiano Ronaldót. Jelenleg a belga bajnokságban játszó Royal Antwerp FC vezetőedzője, ahová 2017 júniusában két szezonra szerződött. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS