2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az új brit nagykövet nem ismeri a romániai politikai helyzetet, de kész tanulni

2018. augusztus 28. 11:44, utolsó frissítés: 13:20

Egy Nagy-Britannia és Románia között kialakítandó új stratégiai partnerségen dolgoznak - közölte kedden Andrew Noble, Nagy-Britannia bukaresti nagykövete.

Bukaresti megbízatásának első sajtótájékoztatóján Noble kifejtette: a két ország között jelenleg is létezik partneri kapcsolat, de ezt korunk kihívásaihoz kell alkalmazniuk. „Olyan stratégiai partnerségre van szükségünk, amely az új Európa kihívásainak felel meg, és itt természetesen a Brexit kérdéskörére gondolok” - mondta a diplomata.

Andrew Noble benyújtotta megbízólevelének másolatát a külügyminisztériumhoz, míg a dokumentum eredeti példányával a közeljövőben jelenik meg Klaus Johannis államfő előtt - közölte a brit nagykövetség.

Update: A politikai élet a világon mindenhol zavaros. Nem beszélhetek a romániai politikai helyzetről, mert nem ismerem. Sokat olvastam róla, sokat hallottam róla, de mostanig nem tapasztaltam meg belőle semmit' - mondta Noble, hozzátéve, azért van itt, hogy tájékozódjon és tanuljon országunkról. 'A helyzet közel áll a normálishoz' - vélekedett a diplomata, miután újságírók arról kérdezték, aggódik-e a romániai társadalom és politikai szféra polarizációja miatt.

Bukaresti megbízatásának első sajtótájékoztatóján Andrew Noble elmondta, egyelőre csak néhány személlyel beszélgetett Romániában, és úgy érzi, azért van itt, hogy 'tanuljon, meghallgasson és megértsen.'(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS