2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szexuális zaklatással vádolják a kolozsvári gyermekkórház egyik orvosát

2018. augusztus 28. 15:41, utolsó frissítés: 15:49

Szexuális zaklatással vádolja egy kolozsvári nő a kolozsvári 2-es számú gyermekkórház egyik orvosát, aki állítása szerint többször fogdosta őt és arra kérte, hogy csókolja meg, írja a Ziar de Cluj.

A nő elmondása szerint az orvos több alkalommal is szexuális ajánlatot tett neki és számos alkalommal felajánlotta, hogy ultrahangos vizsgálatot végezne el rajta. A sértett arról is beszámolt, hogy egy alkalommal az orvos benyúlt a ruhája alá és megfogdosta a melleit.

„Vizit alkalmával, miután megvizsgálta a fiamat, azt mondta hogy, aznap kiengednek a kórházból és megkért, hogy kövessem a rendelőbe. Azt hittem, hogy a papírokat kell aláírnom, ezért mentem vele. A rendelő ajtajában előre engedett, majd hátulról benyúlt a ruhám alá és megfogdosta a melleimet ”- nyilatkozta a nő, aki hozzátette, hogy ekkor sikerült elmenekülnie és felhívnia a férjét, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

A Ziarul de Cluj beszámolója szerint az orvos a hatóságok jelenlétében írta később alá a gyerek kiutalási papírjait, de tagadta, hogy megfogdosta volna a nőt.

A nő szexuális bántalmazás vádjával feljelentést tett az orvos ellen, akit ha bűnösnek találnak, akár kettőtől hét évig terjedő szabadságvesztésre, valamint az orvosi szakmától való teljes eltiltásra ítélhetnek.

A gyermekkórház egyelőre nem indít vizsgálatot az orvos ellen, mivel a kórház szóvivőjének elmondása szerint hozzájuk semmilyen feljelentés nem érkezett a gyermekorvos szakmai tevékenységes ellen, és a kivizsgálást a rendőrség folytatja. (Ziarul de Cluj)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS