2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PSD polgármesterei szidalmazzák, sőt bántalmazzák is az USR aktivistáit

2018. augusztus 29. 12:35, utolsó frissítés: 12:42

Néhány település PSD-s polgármestere nem fogadta tárt karokkal a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) aktivistáit, akik aláírásokat gyűjtöttek a szociáldemokrata párti polgármesterek által vezetett Argeș megyei Dârmănești és Aninoasa, illetve a Bihar megyei Pusztahollód településeken - számolt be a Digi24.

Az USR aktivistái a „Büntetőügyesek nélküli közélet” elnevezésű kampányukhoz gyűjtötték az aláírásokat az említett településeken, azonban amikor iktatni szerették volna azokat a polgármesteri hivatalokban, elmondásuk szerint a polgármesterek visszautasították, valamint verbálisan, egy településen pedig fizikailag is bántalmazták őket.

Az Argeș megyei Anioasa községben egyszerűen csak kipenderítették őket a polgármesteri hivatalból, azonban Dârmănești-én már „nem úszták meg ennyivel”, itt ugyanis a település polgármestere Ciolan Emilian káromkodva, fenyegetőzve próbálta kipenderíteni az aktivistákat a polgármesteri hivatalból, sőt egyiküket meg is ütötte.

Az erről készült videofelvétel már bejárta a román sajtót:Hasonló incidens történt az aktivisták elmondása szerint a Bihar megyei Pusztahollódon is. Itt a község polgármestere, Ioan Horga szintén nem kívánta elfogadni és bejegyezni az aktivisták által összegyűjtött aláírásokat. Elmondásuk szerint a polgármester káromkodott és szidalmazta őket, valamint az átnyújtott aktákat a földhöz is vágta mérgében.

A Digi24.ro megkeresésére megszólalt a pusztahollódi polgármester is az ügyben, aki szerint ő nem tudott mint kezdeni ezekkel az aktákkal, és véleménye szerint az aláíróknak maguknak kéne azokat hitelesíteni.

„Mit csináljon a polgármesteri hivatal azokkal a listákkal? Milyen minőségben rögzítse őket, hogyan ellenőrizze le, hogy azok az emberek (akik aláírták szerk. megj.) léteznek vagy sem, hogy az aláírások valódiak vagy sem?”- nyilatkozta Horga, aki elmondása szerint „szépen” viselkedett a két nagyváradi aktivistával.

„Ne beszéljenek marhaságot, mert tanúm is van a Mezőgazdasági Hivataltól. (…) Elmondtam nekik szépen, hogy nem tudom, milyen minőségben kell nekem beiktatnom ezeket az aláírásokat. Nem az én dolgom, mondtam. De én szépen beszéltem velük”- nyilatkozta a polgármester azokra a vádakra reagálva, amelyekkel az USR aktivistái illették.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség egy sajtónyilatkozatban közölte, hogy az említett ügyekben már megtették a szükséges jogi lépéseket. (Digi24.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS