2021. február 26. péntekEdina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Politico: Giuliani elismerte, hogy fizettek neki azért, hogy bírálja a DNA-t

2018. augusztus 29. 16:52, utolsó frissítés: 17:19

Rudolph Giuliani, New York egykori polgármestere és Donald Trump amerikai elnök ügyvédcsapatának a vezetője elismerte, hogy fizettek neki az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) tevékenységét bíróló, Klaus Johannis elnöknek eljuttatott levélért, írja a politico.eu .


Az ügyvéd és egykori politikus nem közölte azt, hogy mekkora díjazást kapott a levélért, az viszont kiderült, hogy egy globális tanácsadói cég, a Freeh Group International Solutions volt a megbízója.

„Fizettek nekem tiszteletdíjat” ismerte be Giuliani, de a kapott összeget nem volt hajlandó megnevezni.

Ahogyan arról már beszámoltunk, az említett levélben Giuliani aggodalmának adott hangot a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) túlkapásai miatt, valamint amiatt, hogy az igazságszolgáltatási intézmények több titkos együttműködési szerződést is kötöttek a Román Hírszerző Szolgálattal (SRI).

Giuliani az egykori ügyészi tevékenységére is hivatkozva független szakértői bizottság felállítását javasolta az ügyészi túlkapások kivizsgálására, és azt is tanácsolta, hogy részesítsék amnesztiában mindazokat, akiket a titkos megállapodások alkalmazásakor elkövetett túlkapások által helyeztek vád alá és ítéltek el.

William Jeffress, a lap által megszólaltatott ügyvéd, a Baker Botts neves, amerikai székhelyű nemzetközi ügyvédi iroda tagja szerint rendkívül bizarr, hogy Giuliani nem közölte már az elején, hogy ügyfelei kérésére írta meg a levelet.

„Finoman fogalmazva is nagyon szokatlan az, hogy egy amerikai ügyvéd levelet ír egy másik ország elnökének, és abban a levélben tanácsot ad az adott nemzet korrupcióellenes erőfeszítéseit illetően, de hogy mindezt úgy teszi, hogy közben nem számol be arról, hogy ő ügyfélként valakinek a nevében ír, megdöbbentő”- nyilatkozta Jefferss. (politico.eu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS