2021. január 27. szerdaAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nem sokat tudni arról, hogy miről tárgyalt Dragnea és az USA hirtelen betoppant nagykövete

2018. augusztus 30. 10:41, utolsó frissítés: 10:41

Egyórás megbeszélést folytatott szerda délután Hans Klemm, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete és Livu Dragnea, a Szociáldemokrata párt (PSD) elnöke.


A megbeszélésen jelen volt Ana Birchall stratégiai partnerségekért felelős miniszterelnök-helyettes is. A találkozót nem jelentették be a sajtónak és utólag sem nyilatkoztak a résztvevő felek.

Utólag a képviselőház közleményében azt írta, hogy a találkozó a képviselőház "kétoldalú kapcsolatainak pozitív dinamikáját követte".

„Szó esett a két ország stratégiai partnerségéről és ilyen tekintetben ennek elmélyítését szolgáló lehetőségek felkutatását helyezték előtérbe. A román fél a gazdasági kapcsolatok fejlesztésére helyezte a hangsúlyt. A felek végül abban egyeztek meg, hogy közös tervet dolgoznak ki a stratégiai partnerség megerősítése és elmélyítése érdekében”- tájékoztat a képviselőház által kibocsájtott sajtóközleménye.

Habár a sajtóközlemény nem tér ki rá, a román sajtó úgy gyanítja, hogy a találkozón bizonyára szó eshetett Rudolp Giulianinak az elmúlt napokban Klaus Johannis elnökhöz küldött leveléről is. Mint ismeretes Giuliani szerdán beismerte, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészséget (DNA) keményen bíráló levelét a Freeh Group International Solutions tanácsadó cég megbízásából írta és tiszteletdíjat fizettek neki érte.

Giuliani később a New York Times-nak adott interjújában kifejtette, hogy a Klaus Johannis államfőhöz címzett levelének nincs köze az amerikai kormányhoz és annak álláspontjához az ügyben.

A napilap szerint Giuliani váratlanul lépett be a Romániában zajló vitába egy, az államfőhöz írt levéllel, amelyben az ország korrupcióellenes erőfeszítéseit bírálta.

A levélről szólva Giuliani úgy nyilatkozott a lapnak: „Semmi köze az Amerikai Egyesült Államok kormányához”.

Az ügyvéd hozzátette, több országban végez tanácsadói munkát olyan témakörökben, mint a biztonság, a törvények alkalmazása vagy a terrorizmus elhárítása. Rudolph Giuliani kihangsúlyozta, hogy ő egy „független ügyvéd és tanácsadó”, annak dacára, hogy Donald Trump személyes ügyvédje. (hírszerk/agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS