2021. január 27. szerdaAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megszólalt az USA bukaresti nagykövete is a Giuliani-ügyben

2018. augusztus 30. 16:24, utolsó frissítés: 16:24

Az Amerikai Egyesült Államok kormánya és nagykövetsége nem kommentálja „magánszemélyek leveleit” - szögezte le csütörtökön Hans Klemm bukaresti amerikai nagykövet.


Rudolph Giuliani
ügyvéd romániai hatóságokhoz írt levelére utalva, a nagykövet azt mondta: „Az Amerikai Egyesült Államok kormányának és nagykövetségének az a politikája, hogy nem kommentálja magánszemélyek leveleit. Ezt a témát bővebben kifejti a New York Times, illetve a Washington Post cikke”.

Amikor arról kérdezték, hogy a levél befolyásolja-e a nemzetközi közvélemény Romániáról kialakított képét a diplomata azt válaszolta: „Elkerülhetetlenül. Ez arra utal, hogy a romániai eseményeket figyelemmel kíséri a nemzetközi közösség”.

A Dragneaával folyatott beszélgetés kapcsán a nagykövet elmondta, hogy képviselőház elnökével folytatott megbeszélések középpontjában gazdasági kérdések álltak.

„Sok mindenről tárgyaltunk, de a megbeszélések középpontjában az Egyesült Államok és a Románia közötti gazdasági kérdések álltak” - nyilatkozta Hans Klemm, aki részt vett Bukarestben az International Business Forum nyitókonferenciáján. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS