2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Medvék jártak szombat reggel a csíkszeredai Mikó utcában

2018. szeptember 01. 19:35, utolsó frissítés: 19:35

Szeptember elsején, szombaton reggel 8 óra 50 perckor 2 medve is behatolt a csíkszeredai András Hunor családi házának udvarára, aki a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szomszédságában, a Mikó utcában lakik - derül ki a Hargita Megye tanácsa által szerkesztőségünkbe eljutott közleményből. András Hunor Két kiskorú fia rendszeresen a kertben játszik, szerencsére a család kutyái elkergették a betolakodó medvéket, számolnak be a részletekről.

A helyszínen készített interjú itt nézhető meg:A közlemény szerint a Mikó utcai lakói félnek, nem érzik biztonságban családjukat, gyerekeiket. Abos Éva, aki szintén a Mikó utcában lakik elmondta ez az első év, amikor egész nyáron rettegésben teltek a napok a medvék gyakori jelenlététől. Nem egyedi a mai eset, elmondása szerint 5-6 különböző medvét is megfigyeltek már a környéken, és már utcagyűlést is tartottak a tarthatatlan helyzet miatt. Jövő héten petíciót intéznek a helyi és a megyei tanácshoz, a minisztériumhoz, hogy szállítsák el a medvéket, hisz sok a kisgyerek, és az iskola megkezdése előtt biztonságban szeretnék őket tudni.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azt nyilatkozta, hogy szeptember 3-ra, hétfőre kihallgatást kért Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi minisztertől, hogy a múlt hónapban a Tusnádfürdőn megfogalmazott javaslatokat tudják kiértékelni és véglegesíteni. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS