2021. május 10. hétfőÁrmin, Pálma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Gabriela Firea szerint Liviu Dragnea szándékosan akadályozta meg több fővárosi projekt kivitelezését

2018. szeptember 03. 09:49, utolsó frissítés: 09:50

Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök szándékosan akadályoztatta a bukaresti polgármesteri hivatal jelentősebb projektjeinek kivitelezését - állítja a főváros főpolgármestere, Gabriela Firea.


Firea azt mondta egy vasárnap esti televíziós műsorban, hogy bár a különféle gyűléseken, az ő jelenlétében Dragnea a fontosabb bukaresti projektek támogatását szorgalmazta, a távozása után azt az utasítást adta a minisztereknek, hogy ne segítsék például a bukaresti körgyűrűvel vagy az Elcen energetikai központtal kapcsolatos tervezetek kivitelezését. A főpolgármestere azt állítja, hogy ezt több egykori minisztertől tudja.

„Már az első naptól kezdve akadályozták a nagyobb projekteket. Azt mondták: Gabriela Firea csak foglalkozzon a kisebb tervekkel (...), ne nőjön túlzott mértékben a népszerűsége, na tartson igényt a pártelnöki tisztségre, arra, hogy esetleg induljon az elnökválasztáson” - fogalmazott Firea a România TV egyik műsorában.

A főpolgármester ugyanakkor felrótta Carmen Dan belügyminiszternek, hogy „nem vigyázott” az augusztus 10-i tüntetésen részt vevő állampolgárokra, illetve csendőrökre.

Firea azt is elmondta, hogy amikor a PSD országos végrehajtó bizottságának hétvégi ülésén ismertette az Európai Bizottság aggodalmát a bukaresti helyzettel kapcsolatban, a belügyminiszter elővette több, a prefektus és egy államtitkár között folytatott magánbeszélgetés leiratát.

„Ekkor azt mondtam neki: Miniszter asszony, ön kémkedik utánuk? Követ bennünket, ellenőrzi az üzeneteinket, a Whatsapp-fiókunkat? (...) Mi harcolunk a párhuzamos állam ellen, és a párhuzamos állam egy része itt van közöttünk?” - idézte fel az elhangzottakat a főpolgármester, hozzátéve, hogy a szombati ülést követően - amelyen kérte Carmen Dan menesztését - számos üzenetet kapott párttársaitól, akik állítása szerint igazat adtak neki, de nem látják elérkezettnek az időt arra, hogy nyilvánosan is a támogatásukról biztosítsák. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS