2024. április 23. kedd
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A polgármesteri hivatal már elköltötte az első milliót a tervezett kolozsvári aquaparkra

2018. szeptember 03. 12:50, utolsó frissítés: 12:51

Emil Boc kolozsvári polgármester bejelentette, hogy a Békás negyedben, 12,5 hektáron terveznek felépíteni egy aquaparkot és üdülőközpontot. A Ziua de Cluj információi szerint a bukaresti Therme szabadidő üdülőközpont üzemeltetői is részt szeretnének venni a projekt kivitelezésében.


A portál beszámol arról is, hogy 2018 augusztusban már megkezdték a projekt megvalósításához szükséges tervek elkészítését, amelyekre a polgármesteri hivatal már közel 1 millió lejt (pontosabban 948.865 lejt) költött. Kolozsvár költségvetéséből finanszírozták és a tervek szerint a 2020-as választásokig kellene elkészülnie az üdülőközpontnak.

A polgármesteri hivatal egyébként már a tavasszal felkérte a Kolozs Megyei Tanácsot, hogy szavazzák meg az említett aquapark és üdülőközpont projektjének megvalósítását. Az akkori beszámolók szerint, a felépített központ rendelkezne egy 800 férőhelyes, három hektáron elterülő parkolóval, egy fedett medencével, egy szabadtéri résszel, gyerekmedencével, valamint legkevesebb 5, 14 és 17 méter magas csúszdával.

A tervek szerint a fedett rész az év minden évszakában látogatható lesz majd, és itt a csúszdák és medencék mellett masszázsszalonok, spa-k és szépségszalonok várnák a pihenni vágyókat.

Az első számítások szerint a park megépítésének költségei meghaladhatják a 30 millió eurót.

A Bukarest melletti Balotești községben 2016 óta működtetik a Therme aquapark és üdülőközpontot. Az üzemeltetők már régóta keresik Kolozsváron is az alkalmas helyet egy ehhez hasonló üdülőközpont megépítéséhez. (Ziua de Cluj)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS