2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lőnének a csendőrök altatólövedékkel a medvékre, de egyelőre nincs olyan nekik

2018. szeptember 03. 15:55, utolsó frissítés: 16:16

Július és augusztus folyamán 34 alkalommal kérte a lakosság a Hargita megyei csendőrség közbeavatkozását a lakott területeken felbukkant medvék elkergetésére vagy elkerítésére - közölte az Agerpres hírügynökséggel Gheorghe Suciu, a Hargita Megyei Csendőr-főkapitányság szóvivője.

A csendőrök a felszerelésükhöz tartozó vaktöltényekkel és a jóval nagyobb zajt keltő petárdákkal végzik ezt a feladatot. A csendőröknek ugyan jogukban áll altatólövedékeket használni szükség esetén, de a Hargita megyei csendőrség birtokában egyelőre nincs altatólövedékes fegyver. A szóvivő elmondása szerint az országos csendőrség tervez a közeljövőben ilyen típusú fegyvereket beszerezni.

A szóvivő szerint júliusban 10, míg augusztusban 24 alkalommal érkezett telefonhívás az 112-es sürgősségi számra a medvék eltávolítása érdekében.

A legtöbb esetben Tusnádfürdő, Csíkszereda, Csíkdelne és Csíkszentdomokos környékén kellett csendőri segítséggel elűzni a medvéket, vagy elkeríteni őket az illetékes hatóságok helyszínre érkezéséig. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS