2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bizalmatlansági indítványt készített elő a Népi Mozgalom Párt

2018. szeptember 03. 19:37, utolsó frissítés: 19:37

A Dăncilă-kormány megbuktatása érdekében bizalmatlansági indítványt készített elő a Népi Mozgalom Párt (PMP) - írja az Agerpres hírügynökség Eugen Tomac, a politikai alakulat vezetőjére hivatkozva.

"A PMP bizalmatlansági indítványt készített elő a Dăncilă-kormány ellen. Ellenzéki pártként kötelesek vagyunk fellépni egy olyan időszakban, amikor az ország a sertéspestis apokalipszisétől fuldoklik, és a kormány vagy alszik, vagy a Fekete-tenger partján szórakozik. Ugyanakkor úgy véljük, a románok nem tudják feledni az Iliescu-féle bányászjárást, mégis augusztus 10-én megtörtént a Dragnea-féle bányászjárás, ami újabb alapos ok arra, hogy elbocsássuk ezt a kormányt. Ártatlan állampolgárokat bántalmaztak, és a kormány egyre csak hazudozik. Ez két nagyon erős ok arra, hogy előkészítettük ezt a dokumentumot" - mondta Tomac, hozzátéve, hogy a teljes ellenzék, sőt, a kormánypárti kollégáik támogatására is számítanak, mert "össze kell fognunk a marionett-kormány ellen."

A PMP elnöke meggyőződését fejezte ki, hogy sikerül összegyűjteniük az indítvány érvényességéhez szükséges számú aláírást, és közölte, hogy ennek érdekében tárgyalni fog a többi ellenzéki párt képviselőivel. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS