2020. aug. 13. csütörtökIpoly
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az egykori pénzügyminiszter Hitlerhez hasonlította Johannist

2018. szeptember 04. 12:40, utolsó frissítés: 12:40

Darius Vâlcov államtanácsos és egykori pénzügyminiszter, (akit nemrégiben alapfokon nyolc év börtönbüntetésre ítélt befolyással való üzérkedés miatt a legfelsőbb bíróság) Adolf Hitlerhez hasonlította a saját Facebook-oldalán Klaus Johannis köztársasági elnököt.

Az egykori pénzügyminiszter egy olyan videót osztott meg a közösségi oldalán, amelyen a #Rezist mozgalom hashtag-je horogkereszté alakul át, majd a végén feltűnik Johannis Hitler-frizurával és -bajusszal, mellette az ismert náci üdvözlés parafrazálva „Hail Johannis” (ráadásul helytelenül, helyesen: Heil Johannis kellene legyen szerk. megj.). A videó, amelyet azóta töröltek a Facebookról, olyan állításokat is közölt, amelyek szerint a Romániai Németek Demokrata Fóruma valójában a náci Deutsche Volksgruppe utódszervezete.

Az antiszemitizmus megfigyelésével és leküzdésével foglalkozó MCA România felhívta Viorica Dăncilă miniszterelnök figyelmét is az esetre. A szervezet felszólította a miniszterelnököt, hogy mindenképpen vizsgálják ki az esetet és tegyenek lépéseket ez ügyben.

Vâlcov egyébként már korábban is többször használta a horogkeresztet a Facebook-posztjaiban és utalgatott arra is, hogy a Romániai Németek Demokrata Fóruma a náci Deutsche Volksgruppe jogutódja lenne.

Úgy tűnik, hogy a PSD-ben divat lett mostanában Johannist a nácikhoz hasonlítgatni, hiszen Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter is, azt nyilatkozta nemrégiben, hogy bátor dolog Johannistól, hogy németként elgázosításról mert beszélni. (rfi.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS