2021. szeptember 21. keddMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Firea szerint jobb lenne, ha Dragnea egy kicsit visszavonulna

2018. szeptember 05. 09:33, utolsó frissítés: 09:33

Előnyös lenne Liviu Dragnea visszavonulása a Szociáldemokrata Párt éléről, amennyiben a nagyobbik kormánypárt vezetőjének nem sikerül változtatni munkastílusán, vagyis azon, hogy mindössze két-három személlyel szokott egyeztetni - jelentette ki Bukarest főpolgármestere, Gabriela Firea kedd este a román közszolgálati televíziónak adott interjúban.


A polgármestert arról kérdezte beszélgetőpartnere, hogy véleménye szerint Dragneának „tennie kell-e egy lépést hátra”, mire Firea azt felelte: személyes véleménye szerint igen. „Ez csak az én nézőpontom, nem beszéltem erről senkivel, nem kértem ki senkinek a beleegyezését. Vagy megváltoztatja a munkamódszerét, és lemond arról, hogy csak két-három személlyel egyeztet (akik sokszor nem is a kormány tagjai), tehát ha teljesen megváltoztatja a munkamódszerét (...), az nagyon jó lenne, de ha nem, akkor a párt számára előnyös lenne a visszavonulása, és nem is annyira a pártnak, mint amennyire az országnak' - mondta Firea, aki szerint a PSD elnöke néhány közeli emberével szokott csak konzultálni, és a párton belüli bizalmasai egyre kevesebben vannak.

A PSD alelnöke azt is felidézte, hogy a Tudose-kormány bukása után a PSD vezetőségéből is sokan csak „forrásoktól” vagy a sajtóból tudták meg, kit javasol Dragnea a kormányfői székbe, és ez szerinte „nem normális”.

Firea elmondása szerint, Carmen Dan miniszterelnöki kinevezése ellen azzal érveltek pártbéli kollégái, hogy „nem lehet Teleorman megyéből az egész kormány”, Viorica Dăncilă mellett fontos érv volt viszont, hogy második európai parlamenti mandátumát töltötte, jó viszonyt ápolt Brüsszellel. „Én is nyilvánosan támogattam, és nem bánom ezt” - szögezte le Gabriela Firea. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS