2021. január 27. szerdaAngelika
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Firea megint odaszúrt Dragneának és felemlegette a pártelnök Kövesivel „közösen levágott” disznóját is

2018. szeptember 05. 14:28, utolsó frissítés: 14:30

Gabriela Firea, Bukarest főpolgármestere arról beszélt szerdai sajtótájékoztatóján, hogy Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője lejárató kampányt indított ellene.


„Amiatt, hogy meg mertem mondani: rossz úton haladunk, a politikai csapatom eltávolodik a románoktól, a bukarestiektől, azzal vádoltak meg az utóbbi napokban, hogy saját oldalára állított a párhuzamos állam. Emlékeztetem azokat, akik ilyen hamis állításokat közölnek, hogy a forradalom alatt még líceumba jártam, nem voltam párttag, soha semmiféle titkosszolgálati szerv nem szervezett be vagy nem állított a maga oldalára. És arra is, hogy én Traian Băsescu volt államfővel harcoltam, amíg mások disznót vágtak a párhuzamos állammal. Következésképpen én nem tudom, de önök bizonyára tudják, kik azok, akik illegitim módon egyezkedtek a párhuzamos állammal” - mondta Firea.

A disznóvágásos eset felemlegetésével a főpolgármester nyilvánvalóan Liviu Dragneára utalt, ugyanis a pártelnök 2013 karácsonya körül részt vett a SRI egyik villájában rendezett disznóvágáson (sőt állítólag a levágásra került disznót is ő biztosította), amelyen jelen volt Laura Codruta Kövesi egykori DNA-főügyész, Sebastian Ghita, a később Szerbiába szökött üzletember és Florian Coldea egykori ideiglenes SRI-igazgató is.

Ez a fénykép azon a disznóvágáson készült:Elena Udrea, a Costa-Ricába szökött egykori államfőjelölt és Băsescu egykori jobbkeze a viszonyok kapcsán egyébként 2015-ben az állította, hogy Coldea megbízatásokat adott volt férjének, amelyek értelmében annak félmillió euróval kellett támogatnia Sebastian Ghițat, a Romania TV egykori tulajdonosát és Udrea szerint Laura Codruța Kovesi DNA-főnök is a SRI nyomására került vissza az intézmény élére. (Agerpres/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS