2020. aug. 5. szerdaKrisztina
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felújítják a bánffyhunyadi városi kórházat

2018. szeptember 05. 15:28, utolsó frissítés: 15:28

Hosszú idő után 2 millió eurós finanszírozást nyert a bánffyhunyadi önkormányzat, amelynek tárgya a városi kórház régi épületének felújítása. 2016-ig az önkormányzat nem pályázhatott EU-s alapokra, ugyanis nem volt meg a minimális 10 ezer lakos, a feltétel eltörlésével első projektként a kórház felújítását választották, amelyet egy 3 millió euró értékű támogatás követ a korház utolsó generációs műszerekkel való felszerelésére.„A felújításokkal és az új berendezésekkel elérjük, hogy a hunyadiak és a környező települések lakosai minőségibb orvosi ellátásban részesüljenek, ugyanakkor újabb osztályokat is létrehozunk, amelyek által kiterjedtebb lesz az egészségügyi szolgáltatás a városi kórházban” – nyilatkozta Buzás-Fekete Mária, Bánffyhunyad RMDSZ-es alpolgármestere.

A projektet szeptember 4-én írták alá, a kivitelezését 24 hónapra becsülik. A munkálat az 1911-ben épült kórházi rész teljesmértékű felújítását foglalja magába, ez megközelítőleg 3 ezer négyzetméternyi területet jelent.

A második projekt életbeültetése rövidebb idő alatt valósul meg, ugyanis a tervek szerint mindössze 6 hónapot vesz majd igénybe. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS