2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hamarosan bevezethetik Kolozsváron az iskolabuszokat

2018. szeptember 05. 16:49, utolsó frissítés: 2018. szeptember 06. 13:12

Emil Boc kolozsvári polgármester beszámolt arról, hogy szeptember 11-én kezdik el tesztelni a kolozsvári iskolabusz jártokat. A polgármester elmondása szerint, amennyiben a projektet életbe tudják léptetni, az sokat könnyítene a város forgalmán, hiszen azok a szülők, akik reggel és délután autóval viszik és hozzák az iskolából a gyerekeiket, a továbbiakban felhagyhatnak ezzel. Az iskolabuszok egy „E” betűvel ellátott megkülönböztető jelzéssel lesznek ellátva.

A polgármester elmondása szerint hamarosan 900, 0 és 4 osztályos gyerek kezdheti majd meg az iskolabuszok használatát.

Az iskolabuszok használatának tesztelését a kolozsvári Avram Iancu és Nicolae Bălcescu iskolák tanulói próbálhatják ki először. A polgármester elmondása szerint az iskolabuszok reggel 7 vagy 7 óra 15 perces kezdettel indulnak majd a város különböző pontjairól, érintve a Monostor, Măresti és Györgyfalvi negyedek főbb állomásait és a végállomásokat. Az állomásokról részletesebben ITT.

A polgármester beszámolt arról is, hogy az iskolabuszok tesztelése másfél hónapon keresztül tart majd, azt követően pedig hozzálátnak a projekt tényleges megvalósításához. (actualdecluj.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS