2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis megbeszélésre hívta Dăncilăt, de végül egyikük sem jelent meg a találkozón

2018. szeptember 06. 12:46, utolsó frissítés: 12:59

Két államelnöki tanácsos fogadta csütörtökön Eugen Teodorovici pénzügyminisztert, illetve Tudorel Toader igazságügyi minisztert a Cotroceni-palotában, írja az Agerpres hírügynökség.

Az Államelnöki Hivatal tájékoztatása értelmében Eugen Teodorovici pénzügyminisztert és Tudorel Toader igazságügyi minisztert csütörtökön Mihaela Ciochină, a törvényhozási osztály államfői tanácsosa, illetve Cosmin Marinescu, a gazdasági és szociális osztály államfői tanácsosa fogadta a Cotroceni-palotában.

Klaus Johannis
államfő szerdán levélben hívta tanácskozásra Viorica Dăncilă miniszterelnököt és az ügyben illetékes minisztereket, hogy tisztázzák a költségvetés-kiigazítás állambiztonsági szerveket érintő vetületeit. A kormány azonban még aznap elfogadta a költségvetés-kiigazításra vonatkozó rendeletet a Legfelsőbb Védelmi Tanács hozzájárulása nélkül. Klaus Johannis határozottan elítélte ezt a döntést, és a Nép Ügyvédjét szólította fel, hogy kérjen alkotmánybírósági felülvizsgálatot a költségvetés-kiigazításra vonatkozó sürgősségi kormányrendelettel kapcsolatban.

Viorica Dăncilă nem jelent meg a Cotroceni-palotában csütörtökön, ugyanis Spanyolországban tesz kétnapos látogatást. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS