2024. április 14. vasárnapTibor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Florea szerint a szakmai tapasztalata miatt választották őt a DNA élére

2018. szeptember 06. 15:11, utolsó frissítés: 15:36

Azt gondolom, hogy a szakmai tapasztalat, valamint a vezetői tisztségben eltöltött évek dönthettek a javamra - nyilatkozta csütörtökön Adina Florea, akit az igazságügyi miniszter a DNA vezetésére javasolt.


Az ügyész „megtisztelőnek” nevezte a megbízást és reméli, hogy élvezni fogja a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) támogatását is.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter csütörtökön jelentette be, hogy Adina Floreát, a konstancai törvényszéki ügyészség ügyészét javasolja az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészi tisztségébe.

Az igazságügyi minisztérium honlapján tájékoztat, hogy az augusztus 6-a és szeptember 4-e között lebonyolított szelekció eredményeképpen Tudorel Toader miniszter Adina Floreát javasolja a DNA élére. A tárca javaslata ezt követően a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács elé kerül véleményezésre, majd Klaus Johannis államfőhöz, aki kinevezi a korrupcióellenes főügyészt.

A DNA-főügyészi tisztségből július 9-én menesztette Klaus Johannis elnök Laura Codruţa Kövesit, eleget téve az alkotmánybíróság határozatának. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS