2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kettős állampolgárság is felmerült Dăncilănak a spanyol kormányfővel folytatott tárgyalásán

2018. szeptember 06. 18:46, utolsó frissítés: 18:46

A gazdasági kapcsolatokról és a schengeni övezethez való csatlakozásról tárgyalt csütörtökön Madridban Viorica Dăncilă román kormányfő Pedro Sanchezzel, a spanyol kormány elnökével - tájékoztat a kormány közleménye, amelyet az Agerpres idéz.

A tárgyaló felek megelégedéssel nyilatkoztak a négymilliárd euró körüli kereskedelmi forgalomról és a romániai spanyol befektetések volumenéről.

A román miniszterelnök arra ösztönözte a spanyol vállalatokat, hogy vegyenek részt a regionális operatív program finanszírozásával meghirdetett, és más pályázatokon. 'A két fél elemzi egy közös kormányülés lehetőségét' - írja a közleményben.

A találkozó alakalmával együttműködési megállapodást írtak alá a védelem és a közigazgatás területén.

A román miniszterelnök köszönetet mondott spanyol hivatali kollégájának a spanyolországi román közösséggel való törődésért, amely a második legnagyobb határon túli román közösség, és felmerült ezek kettős állampolgárságának lehetősége, valamint az ortodox egyház státuszának elismerése.

A román kormányfő érdeklődést mutatott a spanyol tapasztalatok iránt, ami az európai uniós alapok lehívását, az infrastruktúrát, a mezőgazdaságot és a turizmust illeti, és kifejezte reményét, hogy Spanyolország támogatni fogja Románia csatlakozását a schengeni övezethez.

Viorica Dăncilă meghívta a spanyol kormány elnökét, hogy tegyen hivatalos látogatást Romániában. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS