2021. február 26. péntekEdina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Feljelentené az egészségügyi minisztérium az oltások ellen kampányolókat

2018. szeptember 06. 18:49, utolsó frissítés: 18:50

Büntetőjogi feljelentést készül tenni az egészségügyi minisztérium azok ellen, aki olyan információkat terjesztettek, miszerint az oltások hatástalanok, sőt, veszélyesek - jelentette be Sorina Pintea egészségügyi miniszter.


Pintea kifejtette, hogy csütörtökön az általa vezetett intézmény büntetőjogi feljelentést fog tenni azok ellen, akik a közterületeken kihelyezett plakátokon, a lakosság postaládáiba tett szórólapokon és a közösségi oldalakon az oltások hasznosságát tagadó információkat terjesztettek - számolt be az Agerpres.

Az egészségügyi minisztérium közleményben szögezte le, hogy a Romániában használt oltóanyagokat a legmagasabb minőségi standardok alapján ellenőrzik. 'Az egészségügyi minisztérium elhatárolódik az oltások hatékonyságát megkérdőjelező és az oltásokat veszélyesként bemutató, félretájékoztató és manipuláló kampánytól' - olvasható a szaktárca közleményében.

A minisztérium hozzáteszi: az oltások hasznos voltát cáfoló kampányban jogtalanul használják bizonyos intézmények vizuális megkülönböztető jegyeit, és a közösségi oldalakon, plakátokon és szórólapokon terjesztett hamis állítások félrevezetik a szülőket, a lakosság egészségét veszélyeztetve.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS