2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az RMDSZ Maros megyei Önkormányzati Tanácsa szerint a kormány intézkedései megbénítják az önkormányzatok működését

2018. szeptember 07. 10:13, utolsó frissítés: 10:13

Az RMDSZ Maros megyei Önkormányzati Tanácsa tiltakozik a kormány által elfogadott költségvetés-kiegészítés ellen, amely véleményük szerint ellehetetleníti és megbénítja az önkormányzatok működését.

Az RMDSZ Maros megyei szervezete az önkormányzatok pénzügyi kereteinek a 2017-es szintre való visszaállítását, illetve a helyi és megyei infrastrukturális fejlesztésekhez szükséges pénzalapok biztosítását kéri.

„Pénzügyi keretek hiányában az önkormányzatok döntő többségének a jövő hónaptól be kell zárnia kapuit, hiszen a kapott összeg augusztusig volt elegendő. Ami az év további részét illeti, sem bérekre, sem a fenntartási költségekre nem maradt anyagi keret. A kormány jelenlegi intézkedésével arra kényszeríti a polgármesteri hivatalokat, hogy ne tervezzenek, ne fejlesszenek, hiszen most a hivatal működésére költik azokat az összegeket, amelyek a fejlesztésre szánt pályázatok önrészét képezik. Így nemcsak az önkormányzatok működésére nem lesz pénzalap, de a fejlesztések elkezdésére sem. A kormány felelőtlen pénzügy-politikája nem egyszerűen az önkormányzatok, de a helyi közösségek életét lehetetleníti el.”- áll az RMDSZ Maros megyei tanácsának szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS