2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

L. Orban: Számunkra nagyon fontos, hogy a DNA ne kerüljön politikai ellenőrzés alá

2018. szeptember 08. 15:29, utolsó frissítés: 15:29

Számunkra nagyon fontos, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ne kerüljön politikai ellenőrzés alá - nyilatkozta szombaton Saturnon Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

Orban nem akarta kommentálni az igazságügyi miniszternek a DNA főügyészi tisztségére tett javaslatát, mert 'az a jó, ha a politikusok távol tartják magukat az igazságszolgáltatástól", de azt mondta, hogy 'nagyon fontos, hogy a DNA nem kerüljön politikai ellenőrzés alá, és folytatódjék a korrupcióellenes harc'.

A PNL elnöke bejelentette: jövő héten 'elmélyült tárgyalásokat' kezdenek az ellenzék képviselőivel arról, hogy bizalmatlansági indítványt nyújtsanak be a kormány ellen.

Gheorghe Maior washingtoni román nagykövet esetleges visszahívásával kapcsolatban Orban kijelentette: nem világos előtte, hogy ennek 'Dragnea bosszúján kívül' mi más oka lehetne.

A liberális párt elnöke kifejtette: kedden tesznek feljelentést a Nép Ügyvédjénél az előterjesztett költségvetés-kiigazítással kapcsolatban, mert 'ezt nem láttamozta sem a Legfelsőbb Védelmi Tanács, sem a Törvényhozási Tanács, nem tartották be a procedúrákat és a tervezet nem tükrözi a gazdaság valós helyzetét'.

Orban véleménye szerint a jövő évi európai parlamenti választások a 'legfontosabbak, amelyek valaha voltak Romániában', amelyet 'a PNL-nek meg kell nyernie'. Úgy fogalmazott: 'nem számíthatunk az Európai Unióra addig, amíg az országot a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviseli Brüsszelben'.

Ludovic Orban részt vesz a hét végén Saturnon a fiatal liberálisok nyári iskoláján.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS