2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A PSD kizárását kéri az S&D-frakcióból a székelyföldi románok „sérelmeit gyűjtő” EP-képviselő

2018. szeptember 10. 18:16, utolsó frissítés: 18:16

A Szociáldemokrata Pártnak (PSD) a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségéből (S&D) való kizárását kéri az egyik román európai parlamenti képviselő az augusztus 10-i, bukaresti tüntetésen történtekre hivatkozva.

Cătălin Ivan
elektronikus levelet írt hétfőn az S&D-frakció minden tagjának. Ehhez egyrészt csatolta azt az igénylést, amelyet a csoport vezetőségéhez intézett, kérve a PSD kizárását a frakcióból, másrészt közli, hogy kilép a szociáldemokrata EP-képviselők csoportjából, amennyiben az október 1-jéig nem hoz döntést ebben az ügyben. 

„Eltelt egy hónap a tüntetés óta, és semmiféle reakció nem volt rá, ami elfogadhatatlan. Úgy vélem, hogy a hallgatás egyenértékű a Liviu Dragnea-féle rezsim támogatásával, ez esetben pedig nekem már nincs helyem ebben a politikai frakcióban” - írja egy Facebook-bejegyzésben Cătălin Ivan.

Cătălin Ivan neve onnan lehet ismerős az olvasóinknak, hogy ő az a politikus, aki Dan Tănasă bloggerrel karöltve irodát nyitott Sepsiszentgyörgyön, hogy a székelyföldi románokat ért sérelmekről gyűjtsön információkat. (Agerpres/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS