2020. aug. 7. péntekIbolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A SRI állítása szerint nem végzett megfigyelői és lehallgatói munkát a Borboly Csaba ellen folyó eljárásban

2018. szeptember 10. 18:39, utolsó frissítés: 18:39

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) nem fejtett ki bűnüldözési tevékenységet az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) által indított eljárásban, amelynek nyomán hivatali visszaéléssel vádolták meg Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnököt- írja az Agerpres hírügynökség

A törvényszéknek adott írásbeli válasz értelmében a SRI nem végzett megfigyelői, illetve lehallgatói munkát, és semmiféle tevékenységet nem fejtett ki a szóban forgó dossziéval kapcsolatban.

Borboly Csaba ügyvédje, Sergiu Bogdan a bírói testület előtt azt mondta, hogy a DNA marosvásárhelyi irodájának egy korábbi átirata ellentmond a SRI mostani válaszának. A védelem ugyanakkor kérte a bíróságot, hogy az forduljon az alkotmánybírósághoz, hogy a nemzetbiztonsági okokból történt lehallgatások tartalmát ne lehessen automatikusan felhasználni a büntetőjogi perben.

A DNA marosvásárhelyi irodája folytatólagos és minősített hivatali visszaélés, hivatali visszaélésre való felbujtás, közhivatalnok által elkövetett közokirat-hamisítás és hamis feljelentés miatt emelt vádat Borboly és további 12 személy ellen.

A vádhatóság szerint a vádlottak 2010-2011-ben elkövetett tetteikkel 4.883.855 lej (akkori árfolyamon 1.138.428 eurónyi) kárt okoztak Hargita megyének.

Az ügy három vádlottja beismerte vétkességét és már kimondták rájuk az ítéletet, a többi tíz vádlott pere folyamatban van. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS