2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mircea Dușa lehet az új Maros megyei prefektus

2018. szeptember 11. 10:30, utolsó frissítés: 10:30

Mircea Dușa, a védelmi minisztérium államtitkára lesz Maros megye új prefektusa, írja a Székelyhon.ro. A hírt állítólag Vasile Gliga, a PSD maros megyei elnöke erősítette meg egy interjúban.

Gliga elmondása szerint, az előző prefektus Lucian Goga leváltása után a PSD az ALDE-val tárgyalt az új kormánybiztos személyéről és úgy döntöttek, hogy jelölje az ALDE a következő prefektust.

Dușa valószínűleg szeptember 15-e után lesz hivatalosan is kinevezve. A hírportál beszámol arról is, hogy a posztot korábban az RMDSZ is szerette volna magának, de végül csak annyit tudott elérni, hogy akkor ne Dușa legyen a prefektus.

Lucian Goga április végi felmentése óta Nagy Zsigmond alprefektus látja el a kormánybiztosi feladatokat. A maroshévízi születésű Duşa korábban polgármesterként irányította szülővárosát, később Hargita megye prefektusa, majd parlamenti képviselője volt. 2012 és 2015 között pedig a védelmi miniszter volt. Néhány éve a Marosvásárhely melletti Marosszentkirályon vásárolt családi házat. (Székelyhon)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS