2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A marosvásárhelyi városi tanács tagjai közpénzen kirándulnának Dél-Koreába, a helyi RMDSZ szerint ennek semmi értelme

2018. szeptember 11. 10:51, utolsó frissítés: 10:51

A Marosvásárhelyi RMDSZ sajtóközleményben számolt be arról, hogy másfél hete Marosvásárhely városi tanácsa úgy döntött, delegációt küld Dél-Koreába.

„Minthogy nagyon nehéz elképzelni, hogy egy hasonló út közvetlen közösségi hasznot hozhat, az RMDSZ helyi szervezetének következtetése az volt, hogy az RMDSZ városi frakció tagjai nem kell részt vegyenek ezen a közpénzen történő kiránduláson” - írja a közlemény.

Az iránymutatás ellenére az RMDSZ két tanácsosa, Makkai Gergely és Bakos Levente úgy döntöttek, mégis részt kívánnak venni ezen az úton.

„Úgy gondoljuk, gesztusuk nem erősíti kettejük politikai integritását, minthogy a felmerült utazási költségek és napidíjak a mi szempontunkból teljesen indokolatlan önkormányzati kiadások. A helyzet visszásságát feloldaná, ha Makkai Gergely és Bakos Levente visszaforgatná a rájuk fordított pénzt és egy fontos helyi közösségi projekt javára írná jóvá. Javasoljuk, hogy a helyi képviselők az utazási keretüknek megfelelő összeget a Bolyai-sportpálya felújítására adományozzák.” - áll még a Marosvásárhelyi RMDSZ sajtóközleményében.

A közlemény szerint az RMDSZ helyi vezetősége tájékoztatta a tanácsosokat a döntésről, amelyet az érintettek tudomásul vettek. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS