2024. március 5. keddAdorján, Adrián
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Sógor a Sargentini-jelentésről: Magyarország pellengérre állítása politikai alapú támadás

2018. szeptember 11. 22:05, utolsó frissítés: 22:05

Magyarország pellengérre állítása csak politikai alapú támadásként értékelhető - jelenti ki a Sargentini-jelentés mai vitája kapcsán megfogalmazott nyilatkozatában Sógor Csaba európai parlamenti képviselő.


"A mai magyarországi vita alapjául szolgáló Sargentini-jelentés számos politikai alapú helyzetértékelést tartalmaz, ami egy politikai testülettől tulajdonképpen nem meglepő, ez azonban nem mentség arra a rengeteg valótlanságra és ténybeli tévedésre, ami a szövegben található.

Azok, akik ismerik a magyarországi politikai élet mindennapjait, ezt a vitát látva minden bizonnyal azt a következtetést vonják le, hogy az egész Európai Parlamentet minősíti egy ilyen színvonalú jelentés elkészülte. Ami pedig az eljárást illeti, sokkal szerencsésebb lenne azonos szempontok és azonos mérce alapján megvizsgálni az összes tagállamban az alapértékek, az emberi jogok, a kisebbségek jogainak érvényesülését, mert ez a fajta pellengérre állítás csak politikai alapú támadásként értékelhető" - vélekedik Sógor.

Hozzáteszi: "ha nem politikai alapú támadás lenne, akkor meg kellene vizsgálnunk a kisebbségek jogainak érvényesülését Franciaországban, a választási rendszer aránytalanságait az Egyesült Királyságban, a vallásszabadság érvényesülését Görögországban, a véleménynyilvánítás szabadságát Spanyolországban vagy az igazságszolgáltatás – politikától és a titkosszolgálatoktól való – függetlenségét Romániában. Egységes mérce és egyenlő elbánás nélkül meggyőződésem, hogy ez az eljárás csak politikai célokat szolgál. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS