2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A csendőrség feljelentést tett a DIICOT-nál az augusztus 10-i tüntetés ügyében

2018. szeptember 12. 13:32, utolsó frissítés: 13:57

Feljelentést tett a csendőrség a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségen (DIICOT) az augusztus 10-i, bukaresti tüntetés kapcsán.

A DIICOT sajtóirodája szerint a feljelentésben a csendőrség a büntető törvénykönyvnek az alkotmányos rend elleni cselekményekről szóló, 397. cikkelye 2. bekezdésére hivatkozik, amely kimondja: „A személyek vagy javak ellen irányuló erőszakos cselekmények elkövetése több személy által az alkotmányos rend megváltoztatása vagy az államhatalom gyakorlásának megnehezítése vagy megakadályozása céljából - ha ezzel a nemzetbiztonságot veszélyeztetik - tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel és egyes jogok gyakorlásától való eltiltással büntetendő”.

Carmen Dan belügyminiszter már kedden közölte, hogy a DIICOT-hoz fordultak az augusztus 10-i tüntetések ügyében. A tárcavezető azt mondta, nincsenek olyan információi, miszerint a demonstrációt külföldről finanszírozták, de látta a sajtóban megjelent felvételeket, „amelyekből derülnek ki dolgok”, és az illetékes állami intézményeknek ki kell vizsgálniuk ezeket a tényezőket. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS