2020. aug. 6. csütörtökBerta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meleşcanu: Minden főkonzul kinevezése a törvényi előírások betartásával zajlott

2018. szeptember 13. 19:09, utolsó frissítés: 19:09

A főkonzulok kinevezése minden esetben a törvényi előírásoknak megfelelően zajlott - nyilatkozta csütörtökön az AGERPRES hírügynökségnek Teodor Meleşcanu annak kapcsán, hogy a legfőbb ügyészség in rem eljárást indított egy, a külügyminiszter ellen tett feljelentés nyomán.

A legfőbb ügyészség hivatali tisztség más személy előnyben részesítésére történő használata és hivatali visszaélés miatt indított in rem, azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló eljárást a Teodor Meleşcanu ellen tett feljelentés alapján - tájékoztatott a vádhatóság sajtóirodája.

A külügyminiszter - állítása szerint - semmiféle hivatalos értesítést nem kapott az ügyről. "A médiából tudtam meg, hogy a legfőbb ügyészség in rem eljárást indított a strasbourgi főkonzul kinevezésével kapcsolatban. (...) Engem semmilyen formában nem tájékoztattak még erről" - mondta, hozzátéve, biztosít mindenkit afelől, hogy minden főkonzul kinevezése - beleértve a strasbourgit is - a törvényi előírások betartásával zajlik.

A napokban a központi sajtó arról számolt be, hogy Meleşcanu júniusban mostohafiát nevezte ki strasbourgi konzullá. A Hivatalos Közlönyben június 28-án megjelent kormányhatározat értelmében Sabin Pop strasbourgi főkonzult visszahívták hivatalából, és Sorin Adrian Pîrvulescut nevezték ki a helyére.

(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS