2020. aug. 12. szerdaKlára
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A marosvásárhelyi alpolgármester a két Korea egyesítésén dolgozna, de az EMNP nem érti, hogy miért

2018. szeptember 14. 16:39, utolsó frissítés: 16:40

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) nyílt levélben fordult a marosvásárhelyi RMDSZ-frakcióhoz, pontosabban, Vass Leventéhez, a marosvásárhelyi RMDSZ elnökéhez. Az EMNP-nek azzal van problémája, hogy Makkai Gergely alpolgármester közpénzen szeretne részt venni egy koreai látogatáson, hogy állítása szerint elősegítse a „világbéke megteremtését” és a „két Korea egyesítését”.

Értetlenséggel állunk a marosvásárhelyi RMDSZ-frakció, azon belül is Makkai Gergely alpolgármester úr nyilatkozatai előtt. Elfogadhatatlannak tartjuk azt az állítást, miszerint a közpénzen történő koreai kiránduláson olyan ürügyekkel kívánnak részt venni, mint a „világbéke megteremtése”, illetve a „két Korea egyesítése” - áll a levélben.

A levélben leszögezik, hogy a RMDSZ képviselői a Marosvásárhely határain belül történő ügyek rendezésére kaptak felhatalmazást a választópolgároktól, nem pedig Kim Dzsong Un megszelídítésére. "Disszonánsnak és egyszerűen érthetetlennek tartjuk azt, hogy Makkai úr ezt személyes feladatának érzi" - írják.

A levelet László György, az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei elnöke írta alá, és azt követeli, hogy azonnal vonják vissza Makkai Gergely alpolgármesteri megbízatását, ugyanis a Vass Levente által korábban alkalmazott nyilvános megrovás önmagában szerintük elégtelen. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS